Video

Mitchell van den Dries (16) redt jongetje (6) van verdrinkingsdood Tilburg: ‘Dacht dat hij dood was’

22 augustus 2014 om 00:40 • Aangepast 21 november 2020 om 22:56
nl
Zijn moeder noemt hem 'haar grote held', maar de 16-jarige Mitchell van den Dries wil daar nog helemaal niet mee bezig zijn. Zijn gedachten dwalen steeds af naar het 6-jarig jongetje dat momenteel in het ziekenhuis ligt. Donderdagavond redde Mitchell het slachtoffertje van een verdrinkingsdood in zwembad Stappegoor in Tilburg. "Ik dacht eigenlijk dat hij dood was", stamelt hij. Maar door de snelle actie van Mitchell gaat het inmiddels al wat beter met het jongetje en is hij buiten levensgevaar.
Profielfoto van
Geschreven door

Donderdagavond rukten de hulpdiensten massaal uit voor een jongetje dat op de bodem van het zwembad lag. Mitchell zat samen met een vriend en een vriendin in het bubbelbad toen hij het jongetje op de bodem zag liggen. "Ik dacht eerst dat hij onder water aan het spelen was, maar toen merkte ik dat hij buiten bewustzijn was", blikt de Tilburger terug.
'Dacht dat het te laat was'Mitchell aarzelde geen moment en dook onder water. Hij hield het kind onder zijn oksels vast en sleepte hem naar de zijkant. "Zijn ogen waren open, ik dacht dat het al te laat was", vertelt hij. "Ik dacht geen seconde aan mezelf, maar aan het kind."
Toen het slachtoffer uit het water was, riep Mitchell de badmeesters. Die waren niet in de buurt, vertelt hij. De badmeesters renden vervolgens naar het kind en hebben hem meteen gereanimeerd. De ouders van het jongetje waren volgens Mitchell enorm geëmotioneerd.

'Ik maak me zorgen'Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. "Ze hebben bij hem een luchtkapje opgezet. Hij was wel bij bewustzijn, maar het zag er allemaal ernstig uit. Ik maak me best wel zorgen om die jongen", aldus Mitchell.
Volgens de politie kon het jongetje niet goed zwemmen en was hij in het zwembad in een stroomversnelling geraakt.
Buiten levensgevaarVrijdagmiddag kreeg Mitchell tot zijn grote opluchting te horen dat het al wat beter gaat met het jongetje. Hij ligt nog in het ziekenhuis maar is inmiddels buiten levensgevaar.
'Niet van kunnen slapen'Het zwemongeluk heeft veel indruk gemaakt op Mitchell. "Het beeld van het jongetje op de bodem komt telkens weer boven. Ik heb er ook de hele nacht niet van geslapen." Hij beseft heel goed dat het ook anders had kunnen eindigen. "Als mijn vriendin en ik er niet waren geweest, had het misschien wel heel anders kunnen aflopen."
Zwembad Stappegoor wilde donderdagavond niet reageren.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.