Henk Krol niet van plan twee ton aan subsidiegeld terug te betalen

22 augustus 2014 om 08:10 • Aangepast 21 november 2020 om 22:56
nl
Politicus Henk Krol uit Eindhoven zou niet van plan zijn om twee ton aan subsidiegeld terug te betalen aan de overheid. Het oud-Tweede Kamerlid zei dat vrijdag nadat het ministerie van OCW had bevestigd dat de stichting 2 ton aan subsidie moet teruggeven, omdat het geld niet voor de juiste doeleinden zou zijn gebruikt.
Profielfoto van
Geschreven door

Op verzoek van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap werd de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar Krol. Hij ontving tussen 2008 en 2011 ongeveer drie ton aan subsidie voor de Stichting Vrienden van de Gay Krant (SVGK) in Best. 206.833 euro daarvan moet binnen twee maanden terug.
Persoonlijk aansprakelijk gesteldKrol was dertig jaar lang voorzitter van de stichting. Het huidige bestuur van SVGK, waar geen euro meer in kas zit, heeft Krol inmiddels persoonlijk aansprakelijk gesteld en gesommeerd de twee ton terug te betalen.

Wachten op privacy instellingen...

"We hebben bewijzen dat Krol tegen de statuten heeft gehandeld en we stellen hem aansprakelijk voor alles wat hij fout heeft gedaan'', aldus SVGK-voorzitter Janine Pijl. De stichting gaat geen proces tegen Krol aanspannen, omdat er volgens haar geen geld meer voor is.
Geld naar seksshopHet subsidiegeld zou hij hebben gebruikt om openstaande rekeningen van zijn bedrijven te betalen. Zo liet Krol, voormalig Kamerlid voor 50PLUS van het geld technische verbetering aanbrengen aan zijn online seksshop Gay-Tel.
Minister Jet Bussemakers wil het geld nu terug, maar de stichting is failliet en Krol is niet van plan te betalen. Zijn advocaat schrijft dat de stichting eerst maar eens aan moet tonen dat hij verkeerd heeft gehandeld. Krol, tegenwoordig raadslid in Eindhoven, noemde de beschuldiging dat hij subsidiegeld heeft misbruikt eerder al 'complete onzin'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.