Video

Onderzoek naar medische misser met bijna fatale afloop bij verpleeghuis Wilgenhof in Eindhoven

22 augustus 2014 om 10:01
nl
Er komt een strafrechtelijk onderzoek naar een medische misser bij verpleeghuis Wilgenhof in Eindhoven. Daar kreeg een dementerende bewoonster twee jaar geleden een overdosis insuline toegediend, waardoor de vrouw in diepe coma raakte.
Geschreven door

Dat bevestigt het Openbaar Ministerie naar aanleiding van de berichtgeving in het Eindhovens Dagblad. Justitie merkt zowel de verzorgende die de injectie toediende, als de Vitalis Woonzorg Groep als verdachten aan.
Geen bijscholingDe verzorgende werd vorig jaar aangehouden voor poging tot doodslag. Na verhoor mocht ze weer naar huis. De Inspectie voor de Gezondheidszorg is van mening dat de vrouw niet als verzorgende mocht werken omdat ze jaren geen bijscholing had gehad.
De dementerende vrouw kreeg insuline toegediend omdat haar bloedsuikerspiegel niet in orde was. Door de verkeerde hoeveelheid werd de injectie de vrouw bijna fataal.
Eerder incidentWilgenhof kwam vorig jaar ook negatief in het nieuws. Een 82-jarige bewoner was toen een dag spoorloos en werd vervolgens gewond gevonden in het trappenhuis. De man overleed enkele dagen later.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.