UEFA-bestuurslid Michael van Praag 'onaangenaam verrast' door korte minuut stilte PSV

22 augustus 2014 om 13:10 • Aangepast 21 november 2020 om 22:56
nl
UEFA-bestuurder Michael van Praag is 'onaangenaam verrast' over het voortijdig afbreken van de minuut stilte voor de overleden oud-perschef Pedro Salazar van PSV voorafgaand de Europa Leaguewedstrijd PSV - Sjachtar Soligorsk. "Er zijn geen richtlijnen binnen de UEFA voor dit soort situaties, die moeten er wel komen", aldus Van Praag.
Profielfoto van
Geschreven door

PSV kreeg donderdag een paar uur voor de wedstrijd toestemming van de UEFA voor een minuut stilte ter nagedachtenis Salazar, die dinsdag op 55-jarige leeftijd overleed. Na ongeveer twaalf seconden besloot de Roemeense scheidsrechter Pavel Cristian Balaj de herdenking af te kappen.
Geen officiële klachtPSV dient geen officiële klacht in, maar liet vrijdagochtend bij monde van perschef Jeroen van den Berk weten dat ze hun teleurstelling en ongenoegen richting UEFA hebben uitgesproken. "We hebben om een reactie van de UEFA gevraagd."
Van Praag bevestigt dat PSV om opheldering heeft gevraagd. Hij neemt de zaak hoog op en gaat er werk van maken. "De UEFA heeft een campagne die over respect gaat op en rond het voetbalveld. Dan moet je daar zelf ook naar handelen."

Wachten op privacy instellingen...

'Eerder veld op moeten gaan'Na de wedstrijd werd door velen gesuggereerd dat de scheidsrechter de minuut stilte voortijdig afkapte omdat hij gelijktijdig met de andere wedstrijden zou hebben willen beginnen. "Als dat zo is, dan had hij eerder het veld op moeten gaan met de spelers", vindt Van Praag.
Van Praag wil dat er beleid komt bij de UEFA voor dit soort blijken van medeleven rondom wedstrijden. "In ieder land is het weer anders geregeld. In Engeland zijn ze bijvoorbeeld niet stil, maar klappen ze om de overledene te eren. We moeten ons ook afvragen of een minuut niet te lang is. Vaak hoor je mensen er voortijdig doorheen schreeuwen of fluiten. Het wordt tijd dat er richtlijnen komen. Daar ga ik voor pleiten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.