Inbrekers stelen 15.000 euro aan gereedschap in Breda: 'Ze liepen nog net niet te fluiten'

22 augustus 2014 om 14:27
nl
Bij hoveniersbedrijf Kamsteeg Tuinen in Breda is in de nacht van donderdag op vrijdag voor 15.000 euro aan gereedschap gestolen. Bedrijfsleider Sander Kamsteeg is er kapot van. "We zijn zwaar gedupeerd en we kunnen niets doen."
Geschreven door

"Bij een dichte bus hebben de inbrekers de ruit eruit gehaald", vertelt de bedrijfsleider. "Daardoor konden ze de achterkant van de bus openmaken en vervolgens hebben ze die bus he-le-maal leeggehaald. Daarna hebben ze met een koevoet de schuur opengemaakt en ook daar gereedschap weggehaald."
'Geen veilige zone meer'"Hier kun je niks aan doen", verzucht Kamsteeg. We hebben veel verlichting op het terrein en alles is afgesloten. Maar als ze dan een ruit eruit halen..."
Ook de buren van Kamsteeg zijn bestolen. "Vroeger gebeurde hier nooit iets, maar het buitengebied is geen veilige zone meer", benadrukt hij. "Ze zijn anderhalf uur bezig geweest en als je de beelden ziet... De inbrekers lopen nog nét niet te fluiten." Kamsteeg heeft de beelden van de inbraak op Facebook gezet. Hij hoopt dat mensen de beelden willen delen om zo de daders te vinden.
Begrip in hovenierswereldKamsteeg Tuinen is een begrip in de hovenierswereld. In 2006 won het bedrijf de persprijs van de Tuin van het Jaar-competitie. In 2007 kon Kamsteeg pronken met een eervolle derde plaats en in oktober 2009 volgde een unieke dubbelslag. Toen verkozen zowel de pers- als de vakjury een in Breda aanlegde strandtuin tot winnaar. Dit leverde Kamsteeg Tuinen de titel 'Tuin van Jaar 2009' op.
Steeds vaker beelden op FacebookOndernemers zetten steeds vaker camerabeelden van een diefstal in hun zaak op Facebook. Het is niet strafbaar om beelden op internet te zetten. Martine Pilaar, woordvoerder bij het Openbaar Ministerie: „Er staat nergens letterlijk dat het niet mag, maar zelf zijn we er zeer terughoudend mee. Uit privacyoverwegingen, want niet in alle gevallen kun je met zekerheid zeggen dat degene op het beeld ook de dader is. Maar het tonen van de beelden kan ook het onderzoek verstoren. Als daarop bewijsstukken te zien zijn, loop je kans dat ze vernietigd worden zodat we ze nooit vinden.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.