Scholen beginnen met de vlag halfstok na vliegramp MH17

22 augustus 2014 om 15:11
nl
Maandag zit voor veel Brabantse kinderen de vakantie er weer op. Bij een aantal scholen hangt de vlag dan halfstok. Die scholen rouwen om de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne. Leerkrachten die wegvallen, leerlingen die omkwamen: het verdriet is groot en nog steeds voelbaar.
Geschreven door

Daarom houdt een aantal scholen herdenkingsbijeenkomsten. De meeste scholen houden het intiem en willen daar géén media bij. Een aantal scholen wil wel in het openbaar de betrokken leerkracht of leerling herinneren.
Stille tochtIn Neerkant is er zaterdag een besloten herdenkingsbijeenkomst voor de familie Wals: Vader, moeder en vier kinderen.  Na de bijeenkomst in gemeenschapshuis De Moost is er ook nog een stille tocht. Op maandag worden er op school ballonnen opgelaten.
Kinderen van de Eindhovense basisschool De Boschuil houden maandag een interne bijeenkomst. Maandagavond laten ze ballonnen met kaarten op voor de omgekomen juf Hanny Timmers. Juf Hanny kwam samen met haar man Geert om het leven.
BallonnenOok de leerlingen van de Eindhovense basisschool 't Palet laten ballonnen op. Dit voor de omgekomen adjunct-directeur Saskia de Leeuw.
Bij de Roald Dahlschool in Sint-Michielsgestel staan leerkrachten en leerlingen maandag in besloten kring stil bij het verlies van de familie Paulissen. Arjuni Paulissen, zijn zusje Sri en vader en moeder John en Yuli kwamen om het leven bij de vliegramp. Er zijn vooral gesprekken gepland en er zijn diverse herinneringshoekjes.
PrivéDe opsomming is uiteraard niet volledig omdat familie en bekenden er vaak voor kiezen om in privékring bijeenkomsten te houden.
En dan zijn er nog natuurlijk de sportverenigingen waar slachtoffers lid van waren. Ook hier geldt dat de meeste bijeenkomsten een besloten karakter krijgen.
Lees al berichtgeving over de vliegramp op de nieuwspagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.