Pro-Gaza-manifestatie in Eindhoven gaat zondag niet door

22 augustus 2014 om 23:26
nl
De organisatie van de voor zondag geplande pro-Gaza-demonstratie in Eindhoven, heeft besloten de bijeenkomst op het Stadhuisplein in Eindhoven niet door te laten gaan. Dat meldt ze op haar Facebookpagina. Ook heeft ze telefonisch aan de gemeente laten weten dat de demonstratie niet doorgaat.
Geschreven door

Waarom de demonstratie niet doorgaat, is niet helemaal duidelijk. De gemeente hield de organisatie ervoor verantwoordelijk dat de demonstratie rustig zou verlopen. "Helaas hebben we voor zondag niet alles rond kunnen krijgen", schrijven de initiatiefnemers op hun Facebookpagina. Volgens een woordvoerder van de gemeente is er geen sprake van dat de gemeente de demonstratie zou hebben verboden.
Er zouden ook verschillende sprekers het woord voeren. Aanvankelijk meldde de organisatie dat de omstreden rapper Ismo uit Breda een van de sprekers op de manifestatie zou zijn, maar zelf ontkende hij dat. Later was zijn naam ook verwijderd van de Facebookpagina van de organisatie. Die hield het op een misverstand.
De gemeente had toestemming gegeven voor de manifestatie, maar zei dat er wel voorschriften worden gesteld. "Indien nodig is politie inzetbaar", liet een woordvoerder vrijdagmiddag weten.
De organisatie van de demonstratie beweert dat de gemeente het hen heeft verboden te demonstreren. De gemeente weerlegt dat: "Wij hebben gewoon voorwaarden gesteld en toen hebben ze zich afgemeld."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.