Video

Zesjarige drenkeling in zwembad Tilburg is buiten levensgevaar

22 augustus 2014 om 17:46
nl
Het 6-jarige jongetje dat donderdag door de 16-jarige Mitchell van den Dries uit het water van zwembad Stappegoor in Tilburg werd gehaald, is buiten levensgevaar. Dat bevestigt de moeder van het kind aan de politie.
Geschreven door

Het jongetje ligt nog in het ziekenhuis. Volgens de moeder gaat het inmiddels beter met hem.
'Grote held'De 16-jarige Mitchell redde de jongen uit het zwembad nadat hij hem levenloos op de bodem zag liggen. "Ik dacht eerst dat hij onder water aan het spelen was, maar toen merkte ik dat hij buiten bewustzijn was", zo sprak de Tilburger over zijn heldendaad.
De moeder van het kind noemt Mitchell 'haar grote held' vanwege zijn snelle handelen. Volgens de politie kon het jongetje niet goed zwemmen en was hij in het zwembad in een stroomversnelling geraakt. Donderdagavond rukten de hulpdiensten na de heldendaad van Mitchell massaal uit.
'Drie badmeesters aanwezig'Tegen het Brabants Dagblad zegt een woordvoerster 'het verschrikkelijk te vinden wat er is gebeurd'. De gemeente gaat onderzoeken wat er precies is gebeurd. Volgens de zegsvrouw waren er drie badmeesters aanwezig en dat zou voldoende moeten zijn voor dat deel van het zwembad.
Ze zegt dat de gemeente verantwoordelijk is voor het toezicht, maar wijst erop dat ouders ook hun verantwoordelijkheid moeten nemen om hun kroost in de gaten te houden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.