Groen licht voor bouw megasupermarkt Jumbo in Veghel

22 augustus 2014 om 18:22
nl
De zogeheten Foodworld van Jumbo aan de Noordkade in Veghel mag er komen. De nabijgelegen Sligro spande een rechtszaak aan om de komst van de grote Jumbo aan de Noordkade tegen te houden, maar de rechter ziet geen bezwaar in de komst van Foodworld.
Geschreven door

De Jumbo in Veghel wordt waarschijnlijk vergelijkbaar met die in Breda, waar beleving van eten centraal staat.
Zo kun je in Breda in een soort lunchroom warme en koude gerechten eten, kun je er van alles proeven en zijn er veel verse en zeer uiteenlopende voedselproducten.  
StaatssteunDe Sligro had eerder bij de provincie geklaagd, omdat Gedeputeerde Staten deelneemt aan de herontwikkeling van het terrein aan de Noordkade en daarom zou er sprake zijn van staatssteun. De provincie vindt die beschuldiging onterecht en daarom stapte Sligro naar de rechter.
Volgens de rechter heeft Jumbo via een zogenoemde effectanalyse voldoende aangetoond dat er voldoende martkruimte is voor de winkel. De nieuwe Foodworld kan wel leiden tot omzetvermindering bij bestaande supermarkten in de buurt, maar die krimp zou beperkt zijn en wordt gecompenseerd door de extra bezoekers die Foodworld naar het winkelgebied trekt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.