Helmonder (34) die in één jaar twaalf keer inbrak is op de goede weg en hoeft cel niet in

22 augustus 2014 om 20:28
nl
Een 34-jarige Helmonder pleegde in één jaar twaalf inbraken bij bedrijven en winkels, maar daarvoor hoeft hij niet de cel in. De rechtbank in Den Bosch veroordeelde hem vrijdag tot een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van één jaar en drie maanden. Als de Helmonder toch weer in de fout gaat, moet hij dus alsnog zitten.
Geschreven door

De man hoeft nu de cel niet in omdat de rechter van mening is dat hij op de goede weg is. Zo heeft de man werk, woonruimte, een 'stabiele' relatie met zijn vriendin en lost hij zijn schulden op tijd af.
Hij leefde op straatDe officier van justitie eiste twee weken geleden al een taakstraf van 240 uur. De Helmonder werkt volgens de rechter goed mee en heeft alle inbraken toegegeven.
Tussen december 2011 en oktober 2012 pleegde de man twaalf inbraken bij onder meer winkels en bedrijven in Helmond en Zwolle. Vier keer bleef het bij een poging tot inbraak. In die periode leefde de man op straat en haalde hij spullen weg om op de been te blijven.
SchadevergoedingUit zijn strafblad blijkt dat de Helmonder vanaf 2004 regelmatig is veroordeeld voor inbraken. Volgens de rechter betekent dit niet dat hij daarom de cel in moet. Wel moet hij de slachtoffers een schadevergoeding betalen van in totaal 2419 euro en 12 cent.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.