Kinderen met spierziekte scheuren in een vuurrode Ferrari op Vliegbasis Eindhoven

23 augustus 2014 om 15:56
nl
Ongeveer 75 kinderen met een spierziekte hebben zaterdag de dag van hun leven beleefd op Vliegbasis Eindhoven. In de ochtenduren scheurden ze met een bloedgang over de taxibaan van het vliegveld. Daarna stond er nog een korte vlucht met een KDC-10-transportvliegtuig op het programma.
Geschreven door

De kinderen hadden ieder een eigen chauffeur tot een beschikking. Op de taxibaan stond al een vuurrode Ferrari te pronken en te ronken. “De topsnelheid van deze Ferrari is 320 kilometer. Ik ben bang dat de taxibaan niet lang genoeg is om deze snelheid te bereiken, maar 250 kilometer moet lukken”, aldus de chauffeur.
SupergaafNaast hem zit een jongen met een glimlach van oor tot oor. “Dit is supergaaf”, zegt hij. “Er worden vaker dit soort dagen georganiseerd, maar deze is wel heel erg leuk.” Zaterdagmiddag trok een stoet van 75 Ferrari’s onder politiebegeleiding door de omgeving van Eindhoven.  
De dag is een initiatief van de Ferrari Club Nederland en Shell en wordt de ‘Doe een plezier Rit 2014’ genoemd. Beide organisaties werken voor deze dag samen met de stichting Spieren voor Spieren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.