Familie Hanno van Mil wil graag weer speurhonden Signi uit De Rips inzetten: 'Zitten op dood spoor'

24 augustus 2014 om 00:47 • Aangepast 21 november 2020 om 22:54
nl
De familie van Hanno van Mil (47) wil graag weer dat de speurhonden van Signi uit De Rips worden ingezet voor de zoektocht naar de vermiste oud-Tilburger. De vader van drie kinderen is al meer dan vier maanden vermist. De Signi zoekhonden zijn al zeker drie keer in actie gekomen om Hanno op te sporen.
Profielfoto van
Geschreven door

“We zitten op een dood spoor. Het gezin van Hanno wacht nog steeds op de gouden tip”, laat een woordvoerder van de zoekactie weten. De inwoner van Amersfoort vertrok op 12 april van zijn werk naar huis. Daar is hij nooit aangekomen.
Een dag later werd zijn auto gevonden op een parkeerplaats vlak bij de Pyramide van Austerlitz in Woudenberg. De sleutels zaten nog in het contact. Zijn portemonnee had Van Mil wel mee, maar de pasjes zijn al weken niet gebruikt.

Wachten op privacy instellingen...

‘Erg aangrijpend allemaal’In binnen-en buitenland hangen flyers en posters bij tankstations en winkels. Facebook-gebruikers kunnen op de pagina ‘Zoekactie Hanno van Mil’ gratis een flyer downloaden. “Dat hebben veel mensen gedaan deze zomer voordat ze op vakantie gingen. Vanuit allerlei landen zagen we foto’s voorbij komen. Dat doet de familie goed.”
Het gezin Van Mil maakt het naar omstandigheden goed, meldt de voorlichter. “De vrouw van Hanno doet het heel goed met de kinderen. Voor alle gezinsleden is het natuurlijk erg aangrijpend allemaal.” Marco Nomes, een goede vriend van Hanno, schoof deze week aan bij Radio 1 waar hij vertelde over de langlopende vermissingszaak.

Vals alarmVolgens hem is het onwaarschijnlijk dat Hanno zich van het leven heeft beroofd. “Hij is een sportieve en een betrokken gezinsman. Ik kan het me gewoon niet voorstellen dat hij zijn kinderen zou achterlaten”, vertelt Nomes in het praatprogramma. “Ik hou er rekening mee dat Hanno per ongeluk op iets is gestuit.”
Bij het gezin is er nog hoop dat Hanno in leven is. Laatst zou hij nog zijn gezien op bewakingsbeelden van een tankstation in Frankrijk, maar dat bleek helaas vals alarm. We hopen dat we binnenkort weer een gebied kunnen doorzoeken.”

Wachten op privacy instellingen...

Honden eerder ingezetDe honden van Signi Zoekhonden zijn getraind op het zoeken naar vermiste mensen (in rampgebieden), levend of dood. De honden uit De Rips zijn eerder al ingezet bij grote gebeurtenissen, zoals vorig jaar bij de ramp op de Filipijnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.