Geldkoffer gevonden nabij Roosendaal na plofkraak op bank in Essen, daders op de vlucht

24 augustus 2014 om 20:22
nl
Op de openbare weg vlakbij Roosendaal is zondag een bankkoffertje gevonden. De koffer wordt in verband gebracht met de plofkraak die zaterdagnacht op een bankautomaat van een Argenta-kantoor in het Belgische Essen werd gepleegd.
Geschreven door

Onbekende mannen met bivakmutsen reden na de plofkraak weg in een zwarte BMW met Nederlands kenteken, meldt De Standaard.
Het gaat vermoedelijk om daders uit Nederland, schrijft de Belgische krant. De Essense brandweer rukte in de nacht van zaterdag op zondag uit voor een plofkraak op een bankkantoor. Het was volgens de brandweer een zware ontploffing, waarbij de complete binnenkant van het kantoor werd vernield.
Onderzoek Nederlandse politieOp de oprit van het Argenta-kantoor werden briefjes van vijftig euro gevonden. De biljetten waren besmeurd met inkt, bedoeld om ze ongeldig te maken. De politie gaat er van uit dat briefjes met een andere waarde zijn meegenomen door de daders.
Volgens Belgische bronnen doet ook de Nederlandse politie onderzoek naar de plofkraak. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. Waar precies het koffertje is gevonden, is nog niet bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.