Van den Brand derde in WK Rally Duitsland

24 augustus 2014 om 21:39
nl
Mats van den Brand is derde in zijn klasse (RC4) geworden tijdens de WK Rally van Duitsland. De KNAF Talent First rijder uit Nijnsel wist Kevin van Deijne uit Zeeland achter zich te houden.
Geschreven door

Van Deijne werd achtste in zijn klasse. Beide zijn inmiddels gekwalificeerd voor een bijzondere talentenprijs.
Lastige wedstrijdDe eerste WK-deelname van Van den Brand was zeker geen gemakkelijke opgave. Regenachtige omstandigheden en modder op de typische wegen door de wijnranken, maakte het bijzonder lastig. Dat gold niet alleen voor de Brabanders.
Tot driemaal toe crashte een rallyleider, onder wie wereldkampioen Sébastian Ogier. Iets wat zeldzaam is in het WK. Alle deelnemende Brabantse equipes overwonnen de moeilijke omstandigheden, met als beste prestatie die van Van den Brand.
Twee Brabanders in Shoot-outIn Portugal wist Kevin van Deijne zich al te nomineren voor de D-Mack Shootout: een competitie voor talentvolle rijders waarbij de vijf besten en één lucky loser mogen strijden om een zitje in een officiële Ford Fiesta R5 in één WK-rally.
Na Portugal was ook in Finland Van Deijne de beste 'Shoot-out'-rijder. In Duitsland komt er een tweede Brabander bij die aan de Shoot-out mag gaan deelnemen: Mats van den Brand. Een belangrijke kans in een officieel fabrieksteam voor beide talenten.
Van Ballegooijen laat droom uitkomenWaar het bij de ene rijder om de winst gaat, laat de ander vooral zijn droom uitkomen. Dat was het geval voor Antoine van Ballegooijen, al was het resultaat helemaal niet onverdienstelijk. Weliswaar ingedeeld bij veel krachtigere auto’s werd hij tiende in RC2. Volgens de Nederlandse regels is hij winnaar in de groep N, een bijzonder knappe prestatie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.