Sport maandag: Oranje basketballers verliezen flink van Israël, EK nog niet uit zicht

24 augustus 2014 om 22:00
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws en uitslagen over sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor het Nederlands mannenbasketbalteam en amazone Sanne Voets.
Geschreven door

Israël klopt Oranje-basketballersDe Nederlandse basketballers hebben de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Israël met flinke cijfers verloren: 83-60. De ploeg van de Tilburgse bondscoach Toon van Helfteren begon in Nicosia, waar Israël zijn thuiswedstrijden speelt, dramatisch. In het eerste kwart scoorde Oranje slechts vijf punten. Oranje herpakte zich na de rust, maar kon het gat niet meer dichten. Woensdag speelt Oranje tegen Montenegro. Als Nederland in Leiden wint, en de overige uitslagen goed zijn, haalt Oranje voor het eerst sinds 1989 een titeltoernooi.
Voets tweede bij start WereldruiterspelenAmazone Sanne Voets uit Berghem is met haar toppaard Vedet maandag tweede geworden tijdens het eerste onderdeel van de Wereldruiterspelen, het WK in de paardensport. De Duitse Hannelore Brenner was de sterkste. Sanne Voets kwam tijdens de eerste dag van de Equestrian Games tot score van 72,053 procent, Brenner kreeg voor haar kür een score van 72,474.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.