Wat een eer: Bloemencorso Zundert in The New York Times

24 augustus 2014 om 22:40 • Aangepast 24 april 2020 om 16:35
nl
Beretrots zijn ze in Zundert. Zomaar uit het niets bericht de New York Times over het Zundertse Bloemencorso. "Small Dutch City, Major Flower Parade", kopt de interneteditie van de internationaal hoog aangeschreven krant. Vrij vertaald: 'Kleine Hollandse plaats, met een groots Bloemencorso'.
Geschreven door

Een Brabants evenement dat wordt opgenomen in de New York Times. Andere evenementen in Brabant kunnen niet anders dan jaloers zijn, want de roemruchte krant bericht niet zo veel over ons kleine landje. De ramp met de MH17 was daar helaas een trieste uitzondering op.
Oudjes in het veld, jonkies in de tentIn het artikel zaken die wij allemaal al kennen. Dat het gaat om praalwagens met daarop dahlia's, dat Zundert het geboortedorp is van Vincent van Gogh en dat er tienduizenden bezoekers op afkomen.
Lekker Amerikaans is de opvatting dat alle ouderen van het dorp de dahlia's kweken en verzorgen en dat alleen de jongeren de wagens bouwen in grote bouwtenten. "The older residents typically plant and grow the dahlias, while the younger ones build the massive floats under large tents."
Ze komenBehalve aandacht in The New York Times komen er volgende maand ook Amerikanen naar Zundert om het corso met eigen ogen te bekijken. Barry Joosen, spreekbuis van het corso, heeft de bevestiging ontvangen dat er uit Hollywood twee organisatoren komen van een plaatselijk bloemencorso.
Op de Facebookpagina van het corso in Zundert steken ze het gevoel van trots dat het corso de NYT heeft gehaald niet onder de bekende stoelen en banken. "Wat een eer! Corso Zundert in de New York Times." Het bericht is inmiddels honderden keren gelezen en gedeeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.