Video

Judoka's Roy Meyer en Sanne Verhagen op weg naar WK judo in Rusland: 'WK liever ergens anders'

25 augustus 2014 om 00:39
nl
Het liefst waren ze ergens anders bijeengekomen, maar omdat het nu eenmaal zo besloten is door de internationale judofederatie strijden vanaf maandag in het Russische Tsjeljabinsk tien Nederlandse, waarvan twee uit Brabant, judoka's om een wereldtitel.
Geschreven door

Wel of niet judoën in Rusland? Sanne Verhagen uit Best en Roy Meyer uit Breda kregen die vraag vaak voorgelegd na de ramp met de MH17, waarbij 196 Nederlanders de dood vonden.
Poetin judofreakHet toestel is waarschijnlijk neergeschoten door Russische separatisten die een oorlog uitvechten in het oosten van Oekraïne. Ze krijgen steun en wapens van Vladimir Poetin, president van Rusland én een judofreak.
"Wij gaan daar naar toe om een WK te judoën en nergens anders voor. Ik heb natuurlijk ook liever dat het WK ergens anders wordt gehouden, maar ik ga daar naartoe om alleen te judoën", zegt Verhagen.
Focus op WK-titelDe Bredase judoka Roy Meyer sluit zich hierbij aan: "Dit zijn voor judoka's de belangrijkste momenten. Ik kan als judoka niet zelf bepalen waar er gevechten gehouden worden. Ik wil gewoon mijn titel halen en dat is mijn focus."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.