Grote brand Tamoil in Eindhoven vermoedelijk aangestoken, schade loopt in miljoenen - Omroep Brabant
Video

Grote brand Tamoil in Eindhoven vermoedelijk aangestoken, schade loopt in miljoenen

25 augustus 2014 om 18:50
nl
De politie heeft aanwijzingen dat de brand bij Tamoil in Eindhoven is aangestoken. Welke aanwijzingen er zijn gevonden, zegt de politie niet. De directie van Tamoil deed maandag eerder op de dag op advies van de politie al aangifte van brandstichting.
Geschreven door

Het tankstation stond onder direct beheer van het moederbedrijf Tamoil Nederland in Ridderkerk. Het pand is gehuurd van Gendervest Vastgoed uit Waalre. Volgens eigenaar Piet van der Meulen van Gendervest loopt de schade in de miljoenen.
Personeel bij andere vestigingenDe personeelsleden van het tankstation worden ondergebracht bij andere vestigingen van het bedrijf. Managing director Peter Etman van Tamoil kon niet vertellen om hoeveel mensen het precies ging. "We hebben te maken met vaste en flexibele medewerkers, maar ik ga er vanuit dat het om vijf of zes mensen gaat."
Als het aan Etman ligt, komt er zo snel mogelijk een nieuw pompstation op dezelfde plek. "We willen daar graag opnieuw verder gaan, maar we zijn natuurlijk ook afhankelijk van wat de eigenaar van het pand wil." Van der Meulen zegt zo snel mogelijk met alle partijen rond de tafel te willen om te inventariseren wat er met het pand moet gebeuren.
"Ik snap dat Tamoil graag een nieuw tankstation wil bouwen. Wij lopen nu ook huurinkomsten mis, dus het is belangrijk dat we snel tot een oplossing komen", laat Van der Meulen aan Omroep Brabant weten.
Sloop in volle gangOndertussen is de sloop van het flatgebouw, waar het tankstation onder stond, bijna afgerond. Het slopen ging maandagochtend verder, nadat zondag het eerste deel al gesloopt was.De focus ligt op de hoogbouw. De twee eigenaren van het gebouw krijgen daarna tien dagen de tijd om de rest van het gebouw te slopen, zei een gemeentewoordvoerder.
Tegen de avond stond alleen nog een betonnen geraamte van het gebouw overeind. ''Het gaat heel snel. Het is net een monster dat alles hap, hap, hap, wegpakt'', vertelt een buurtbewoner. ''Daar kunnen ze met de hand niet tegen werken'', vult een andere kijker aan.
De werkzaamheden bestaan maandag vooral uit het 'afpellen' van het gebouw. "Bij iedere laag wordt vervolgens bekeken of er nog bijzonderheden zijn waar rekening mee gehouden moet worden", zegt Officier van Dienst (OvD) Rob Terpstra van de brandweer tegen Omroep Brabant. "Zo kan het bijvoorbeeld nog zijn dat er iets smeult."[Tweet:body:https://twitter.com/marjanka_radio/status/503787985914322946]
Persoonlijke spullenTerpstra zegt zo weinig mogelijk risico te nemen. "We proberen te redden wat er te redden valt, maar het is niet realistisch om te denken dat we met persoonlijke spullen uit het gebouw komen."
Zondag werd al begonnen met het slopen van het gebouw. Rond middernacht werden de werkzaamheden gestaakt. Door de brand ontstonden er scheuren in twee steunpilaren onder de flat. Daardoor was er een kans dat het gebouw in zou storten.
Dertien mensen met ladders uit flatDe 22 bewoners verlieten het pand, niemand raakte gewond. Volgens de brandweer konden zeker dertien mensen niet via de normale vluchtroutes uit de flat komen. Zij moesten met ladders gered worden.
Zaterdagnacht rond kwart voor vier brak een grote brand uit bij tankstation Tamoil. Vermoedelijk ontstond de brand in de winkel van het tankstation. Het vuur sloeg vervolgens over naar een naastgelegen outletwinkel met motorkleding.
De bewoners van de flat en omwonende panden kregen een brief met de aankondiging van de sloop.[Tweet:body:https://twitter.com/marjanka_radio/status/503764531601223681][Tweet:body:https://twitter.com/BerryvanGaal/status/503782384228372480][Tweet:body:

https://twitter.com/BerryvanGaal/status/503852179275657217]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.