Omzagen van tientallen jonge eiken in Someren levert een schade op van 120.000 euro

25 augustus 2014 om 15:23
nl
De aanschaf van nieuwe eiken, het opnieuw planten en het onderhoud van de boompjes aan de Hooghoefweg in Someren gaat de gemeente 120.000 euro kosten. Dat laat een woordvoerder maandag weten, nadat iemand dit weekend met een kettingzaag minstens zestig jonge eiken omzaagde.
Geschreven door

De dader moet dan ook niet denken dat hij hiermee weg kan komen. De politie neemt de zaak zeer serieus. De burgemeester van Someren Alfred Veltman heeft maandagochtend aangifte van vernieling gedaan.
De onbekende had met een kettingzaag de zestig jonge eikenbomen omgezaagd en ze daarna omver getrokken. In totaal tachtig bomen vielen ten prooi. 61 bomen werden ingezaagd en afgebroken, negentien bomen raakten onherstelbaar beschadigd.
Compleet raadselWaarom is nog een compleet raadsel. Wijkagent Gerrit van Zanten liet zondagavond via Twitter weten er niets van te snappen. "Wat is dit voor iets zieks?", schreef hij. De gemeente laat weten dat de boompjes in het najaar opnieuw worden geplant.
Omwonenden van de Hooghoefweg reageren verbijsterd op de vernieling. "Ik wist zondagochtend niet wat ik zag toen ik naar buiten keek," zegt een van hen. "We zijn er zaterdagnacht rond halfdrie nog langsgekomen en toen stonden de boompjes nog allemaal overeind."
'Vreemd geluid om drie uur  's nachts'Een andere buurtbewoner herinnert zich dat hij rond drie uur die nacht een geluid hoorde 'alsof een auto stationair stond te draaien'.  "Dat is wel vreemd, dus ik heb het even in de gaten gehouden. Maar tien minuten later was het weer stil."  
Maandag is de politie begonnen met het onderzoek. Op de plek aan de Hooghoefweg worden foto's gemaakt en zoekt de politie naar aanwijzingen die duidelijk moeten maken wie er achter de vernieling van de aanplant zit.
Wie heeft iets gezien?Agenten gaan de wijk in om te kijken of mensen iets gehoord of gezien hebben. De politie laat weten getuigen te zoeken. "We nemen dit heel serieus", laat een politiewoordvoerder weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.