Vrouw uit Aalst mogelijk op eigen verzoek door zoon gedood

25 augustus 2014 om 14:07
nl
Justitie sluit niet uit dat de vrouw, die onlangs dood werd gevonden in een huis aan de Ericalaan in Aalst, op haar eigen verzoek om het leven is gebracht. Naar aanleiding van de vondst van het lichaam werd de zoon van de vrouw aangehouden.
Geschreven door

De vrouw is waarschijnlijk de 66-jarige bewoonster van het huis in Aalst, maar haar identiteit is nog steeds niet officieel vastgesteld. De verdachte die werd aangehouden, is de 40-jarige zoon van de bewoonster. Hij wordt beschuldigd van moord of levensbeëindiging op verzoek. Wat er precies is gebeurd, wordt nog onderzocht.
Onderzoek nog niet afgerondVolgens een woordvoerster van justitie is het onderzoek nog niet afgerond. Daarom wordt rekening gehouden met moord of levensbeëindiging op verzoek. Geen van beide staat op dit moment vast. Daarom wordt het één noch het ander uitgesloten.
De vrouw werd donderdag 7 augustus gevonden, toen ze niet open deed voor iemand wie ze had afgesproken. De politie zette onmiddellijk de hele straat af. Op diezelfde dag werd de zoon van de vrouw aangehouden.
DiepvrieskistenDe politie takelde twee diepvrieskisten of koelkasten uit het huis. Daardoor ontstond de indruk dat het lichaam van de vrouw daarin zat.
Een buurvrouw meldde dat de bewoonster van het huis een erg teruggetrokken bestaan leidde. "Het was voor mij altijd al wachten op het moment dat de vliegen voor de raam zouden liggen", zegt de buurvrouw.
De vrouw had ook twee honden. Volgens omwonenden gaven die in het verleden veel overlast, maar waren ze sinds enkele dagen niet in de buurt te horen. Bewoners wekten de suggestie dat ook de honden zijn omgekomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.