'Meest avontuurlijke festival van Nederland' Incubate Tilburg maakt programma bekend

25 augustus 2014 om 15:52
nl
Muziektijdschrift Oor bestempelde het ooit als 'het meest avontuurlijke festival van Nederland'. Ook de internationale belangstelling voor Incubate in Tilburg groeit met het jaar. De komende editie, van 15 tot en met 21 september, zal dat niet anders zijn. De organisatie lanceerde alvast het programma op de website.
Geschreven door

Incubate begon in 2005 als een tweedaags underground festival onder de naam ZXZW.
Overladen met prijzenBinnen drie jaar groeide het uit tot een festival met meer dan 200 artiesten, gecombineerd met film- dans- en kunstvoorstellingen. Het trekt bezoekers uit allerlei landen. Het festival won al meerdere prijzen en werd vorig jaar genomineerd voor de European Festival Awards in de categorie ‘Best Indoor Festival’ en ‘Best Small European festival’.
Waar de gevestigde festivals als Lowlands en Pinkpop kiezen voor bekendere acts, zoekt Incubate juist de rauwe randjes op; veelbelovende bands in allerlei genres. Van jazz en indierock tot dance.
Spannend en diversZo komt de Amerikaanse singer songwriter Angel Olsen die afgelopen jaar nog het positief ontvangen album 'Burn Your Fire for No Witness' uitbracht en bijvoorbeeld de ambient electro van de Engelse producer Stephen Bishop die onder de naam Basic House opereert. Soms excentriek, heel heftig of juist rustig; het programma van Incubate 2014 is spannend en divers.
[YouTube:body:http://youtu.be/PinTAGbIsV4]
Heel veel ondernemers in de binnenstad van Tilburg werken mee aan Incubate. Alles is indoor; in cafés, poppodium 013, theater de NWE Vorst, Pauluskerk en onder meer Kunstpodium T. In totaal waren afgelopen jaar dertig locaties betrokken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.