Mishandeling door gemaskerde man met slagersmes in 2011 lijkt opgelost: man uit Oosterhout opgepakt

25 augustus 2014 om 17:33
nl
Een 19-jarige man uit Oosterhout is maandagochtend aangehouden voor de zware mishandeling van een vrouw op 6 maart 2011. De toen 62-jarige Oosterhoutse werd zwaar mishandeld en liep blijvend letsel op in het gezicht. De dader had een wit masker op en een groot slagersmes bij zich.
Geschreven door

De politie is de verdachte, die ten tijde van de mishandeling 16 jaar was, op het spoor gekomen na uitgebreid onderzoek. Een woordvoerder kan op dit moment nog niet meer vertellen over hoe de politie hem gevonden heeft.
Wit maskerDe inmiddels 66-jarige vrouw zat op 6 maart 2011 's middags op een bankje uit te rusten bij de zandwinput ten zuiden van de A59 bij Raamsdonksveer. Ze werd ineens aangevallen door een man die uit de bosjes kwam. Hij had een zwarte jas aan en een wit masker op.
De dader sloeg de vrouw hard in het gezicht. Volgens de politiewoordvoerder maakte hij stekende beweging met het mes.
Chirurgische hulpDe vrouw raakte gewond aan haar hoofd en gezicht en werd door voorbijgangers geholpen. Ze werd met een ambulance naar het Amphia Ziekenhuis in Breda gebracht. Later werd ze naar een ziekenhuis gebracht in Rotterdam voor specialistische, chirurgische hulp.
Naar omstandigheden goedHet gaat volgens de politie nu naar omstandigheden goed met de vrouw, maar ze heeft af en toe uitvalverschijnselen in haar gezicht. Dit komt doordat bij de mishandeling zenuwen van de vrouw zijn geraakt.
De 19-jarige man werd maandagochtend om tien over zeven in zijn woning in Oosterhout aangehouden. Hij is in een cel gezet.
Uitgebreid onderzoekDe politie deed uitgebreid onderzoek na de zware mishandeling. In de opsporingsprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht werd een reconstructie getoond. Daarbij werd een masker getoond dat de dader droeg tijdens de mishandeling.
Kort na de mishandeling liet de politie het slachtoffer een foto zien van een 'Scream-kostuum', bekend van de horrorfilm Scream. Later bleek dat de dader een ander soort masker droeg.
[YouTube:body:http://youtu.be/IiCVoYazc2Y]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.