Video

Eindhovens bedrijf ProWrap plakt unieke Lamborghini

25 augustus 2014 om 18:00
nl
Je hebt bijna een zonnebril nodig om er goed naar te kunnen kijken. De Lamborghini in de garage van het bedrijf ProWrap in Eindhoven heeft een gloed, die het best te vergelijken is met de achterkant van een cd. Het is niet de originele lak, maar deze unieke kleur is erop geplakt. Wrappen heet dat, een bijzondere maar tijdrovende klus volgens ProWrap-eigenaar Joffrey van der Jagt.
Geschreven door

"Dit is voor ons de kers op de taart", glundert Van der Jagt. "We wrappen hier heel veel auto's, maar een Lamborghini beplakken... Tja, dat maak je zelden mee."
Zijn bedrijf ProWrap heeft van de eigenaar van de Italiaanse sportwagen de opdracht gekregen de bolide zo opvallend mogelijk te beplakken. De auto doet namelijk mee aan een race door Europa, voor zeer welgestelden. Een dure sportwagen is dan niet genoeg, het moet in het oog springen.
Diamantjes"Nou die opdracht was niet aan dovemansoren gericht", vertelt Van der Jagt terwijl hij enkele diamantjes op de Lamborghini plakt. "We hebben carte blanche gekregen, we mogen zelf dus bepalen hoe de wagen er uit komt te zien. Geweldig toch!"
Al dagenlang werkt hij samen met zijn collega's aan de Italiaanse racewagen. Woensdag moet alles af zijn. "Dan gaan we opnames maken in de Eindhovense binnenstad, om te kijken hoe de wagen er in de buitenlucht uit ziet. Zowel overdag als in het donker. Dan kunnen we nog wat kleine aanpassingen doen, zodat de wagen zondag tijdens de race er helemaal klaar voor is."
Uniek in de wereldEen soortgelijke wagen rijdt inmiddels al enige tijd rond in Japan. Het is een inspiratiebron, volgens de wrappers van ProWrap uit Eindhoven. Op YouTube staan verschillende filmpjes van die Lamborghini.
[YouTube:body:http://youtu.be/3ErxLkhE-5Y]
"Toch is onze versie uniek", stelt Van der Jagt. "Onze auto heet 'Selfie', kijk maar naar het nummerbord. Daarnaast staan er verschillende WhatsApp-icoontjes op. Het is dus de bedoeling dat mensen hiermee op de foto willen. En wie wil dat nou niet?"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.