Patriotmissie in Turkije niet verlengd: Brabanders komen thuis

25 augustus 2014 om 19:26
nl
De Patriotmissie in Turkije wordt niet verlengd. Dat schrijft het kabinet maandag aan de Tweede Kamer. De missie is bedoeld om Turkije te beschermen tegen aanvallen met ballistische raketten vanuit Syrië. De Patriots blijven tot eind januari in Turkije gestationeerd. De bemanning van het afweergeschut bestaat voor een groot deel uit militairen die in Brabant wonen en werken.
Geschreven door

Veel militairen zijn afkomstig van het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando op de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel.
Puur defensieve taakNederland heeft twee Patriot-luchtverdedigingssystemen in Turkije geplaatst om het grondgebied en de bevolking van Adana te beschermen tegen mogelijke raketaanvallen vanuit Syrië. De Patriots hebben een puur defensieve taak en bieden geen ondersteuning aan een no-fly zone of offensieve operatie.
Het Patriot-systeem is ontworpen voor de luchtverdediging vanaf de grond tot ongeveer twintig kilometer hoogte. De Patriot biedt niet alleen bescherming tegen aanvallende vliegtuigen en helikopters. Het is ook een geducht afweermiddel tegen ballistische raketten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.