Verkeerskundige pleit voor nieuw bord bij ‘gevaarlijke’ afrit A2 bij Vught

25 augustus 2014 om 21:51 • Aangepast 21 november 2020 om 22:52
nl
De afrit A2 bij Vught is de afgelopen weken regelmatig het toneel geweest van ongelukken. Dat is ook Ruud Hornman van de NHVT in Breda niet ontgaan. De verkeerskundige denkt dat een nieuw bord bij kan dragen aan de verkeersveiligheid op de afrit. “De weggebruiker moet kennelijk extra gewaarschuwd worden om nog maar eens te letten op de adviessnelheid.”
Profielfoto van
Geschreven door

Afgelopen zondagmiddag crashten twee auto's op de afrit van de A2 bij Vught. Het was het vierde ongeval in twee weken tijd. Een extra verkeersbord zou daarom niet misstaan, vindt Hornman.
'Deze gingen u voor'De verkeerskundige is onder de indruk van de nieuwe borden die in België op gevaarlijke verkeerspunten staan. Op die borden staan foto's van eerdere ongevallen. "Dat zou op die afrit bij Vught ook best kunnen", vertelt Hornman. "En dan bijvoorbeeld met de tekst: 'Deze weggebruikers gingen u voor'."
Volgens de verkeerskundige hoeven het niet per se schokkende foto's te zijn. "Foto's die je regelmatig op nieuwssites voorbij ziet komen volstaan ook", vertelt Hornman. Probleem is volgens de deskundige dat de campagne in België landelijk werd ingezet. "En dat kost veel geld."
Op de vangrailOp de afrit raakte zondagmiddag een auto van de weg die tegen de vangrail tot stilstand kwam. Dat was niet de eerste keer. Zo belandde een auto eerder deze maand op de vangrail nadat de bestuurster de macht over het stuur verloor.
Volgens Rijkswaterstaat verkijken veel automobilisten zich op het gladde asfalt, meldde een medewerker. Veel weggebruikers zouden zich ook nauwelijks aan de adviessnelheid van vijftig kilometer per uur houden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.