Voetbalwereld loopt uit voor begrafenis PSV-persvoorlichter Pedro Salazar in Eindhoven

26 augustus 2014 om 13:44
nl
PSV-perschef Pedro Salazar is dinsdagochtend begraven. De uitvaart, die plaatsvond in de Eindhovense kerk Sint-Antonius Abt, werd bijgewoond door verschillende bekenden uit de voetbalwereld. Zo waren onder anderen Guus Hiddink, Dick Advocaat, Willy van der Kuijlen, Heurelho Gomes, Mark van Bommel, André Ooijer en Zeljko Petrovic aanwezig. Salazar overleed vorige week dinsdag. Hij was ernstig ziek.
Geschreven door

De Chileen was meer dan veertien jaar verantwoordelijk voor het persbeleid bij de Eindhovense voetbalclub. In 2012 nam hij afscheid en trad hij in dienst bij FC Twente. Salazar werd 55 jaar.
Tijdens de kerkdienst spraken onder andere FC Twente-voorzitter Joop Munsterman en Ruud van Nistelrooy. Zij roemden de Chileen om zijn gepassioneerde werkwijze en zijn warme persoonlijkheid.
'Pedro had ongetwijfeld moeten lachen'PSV wilde donderdag, voor de Europa League-wedstrijd tegen Sjachtar Soligorsk, een minuut stilte voor Salazar houden, maar die ging de mist in. De scheidsrechter floot al na tien seconden voor het begin van de wedstrijd, tot onvrede van de clubleiding. PSV heeft de Europese voetbalbond UEFA laten weten hier zeer teleurgesteld over te zijn.
Van Nistelrooy memoreerde hier nog aan tijdens zijn toespraak. "Pedro zou na de aanvankelijke ergernis ongetwijfeld ook hebben moeten lachen om alle commotie die dit teweegbracht."
Zondag wordt voor de competitiewedstrijd PSV-Vitesse alsnog een minuut stilte voor Salazar gehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.