Video

Vijfde ongeluk in twee weken tijd op afrit van A2 bij Vught, Rijkswaterstaat gaat asfalt onderzoeken

26 augustus 2014 om 15:34
nl
Op de afrit van de snelweg A2 naar Den Bosch en Vught-centrum is dinsdagmiddag een auto met de achterwielen op de vangrail geëindigd. De bestuurster raakte niet gewond. Het is het vijfde ongeluk op dezelfde plek in iets meer dan twee weken tijd, de tiende sinds begin juni.
Geschreven door

De vrouw vloog met haar auto uit de bocht van de afrit. Een deel van de vangrail is daardoor beschadigd. Eén rijstrook van de afrit was afgezet. Op de A2 voor de afslag moeten auto's langzamer rijden.
Rijkswaterstaat onderzoekt asfaltRijkswaterstaat laat onderzoeken of er iets mis is met het asfalt op de afrit van de A2 naar Vught. In de bocht gebeurde dinsdag voor de tiende keer sinds begin juni een ongeluk.
De onderhoudsaannemer zoekt met spoed uit of het aan de weg ligt dat er steeds ongelukken gebeuren of dat het ligt aan automobilisten die te hard door de bocht rijden (bij nat weer). Rijkswaterstaat verwacht volgende week meer te kunnen zeggen, aldus een woordvoerster dinsdag.
Speciaal verkeersbordRuud Hornman van de NHVT in Breda pleitte maandag voor een speciaal verkeersbord dat weggebruikers moet waarschuwen voor het matigen van hun snelheid. Op zo'n bord zouden volgens de verkeersdeskundige foto's kunnen staan van eerdere ongevallen, zoals in België op gevaarlijke verkeerspunten al meer gebruikelijk is.
Volgens Rijkswaterstaat verkijken veel automobilisten zich op het gladde, natte asfalt. Veel weggebruikers zouden zich ook nauwelijks aan de adviessnelheid van vijftig kilometer per uur houden.
Vijfde ongelukHet is het vijfde ongeval in iets meer dan twee weken tijd. Zondag raakte een auto van de weg op de afrit en eindigde tegen de vangrail. Die was net gerepareerd nadat vorige week dinsdag een andere auto op de vangrail botste.
Twee weken geleden vloog een auto op de afrit uit de bocht en kwam tegen de vangrail tot stilstand. Een paar dagen eerder eindigde een bestuurster met haar auto op de vangrail van de afrit nadat ze de macht over het stuur verloor.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.