Video

1500 studenten weggeregend, introcamping in Eindhoven noodgedwongen gesloten

26 augustus 2014 om 16:48 • Aangepast 21 november 2020 om 22:52
nl
1500 aankomende studenten kunnen komende nacht op zoek naar een andere slaapplaats, omdat de introcamping waar zij overnachten dinsdag werd gesloten vanwege de overvloedige regenval. Het terrein is te slecht begaanbaar om er te kunnen verblijven. Dat liet Fontys Hogescholen dinsdag weten.
Profielfoto van
Geschreven door

"Studenten waren doorweekt en wilden er niet meer slapen", licht een woordvoerder toe. "Ze hebben de hele dag activiteiten, stel je voor dat ze dan in natte kleren in een natte slaapzak in een natte tent gaan slapen. We wilden onderkoeling voorkomen."
De introductieactiviteiten op woensdag en donderdag gaan wel gewoon door, aldus Fontys. De weersvoorspelling voor die dagen zijn goed.

Wachten op privacy instellingen...

Niet bewoonbaarToch is de bodem onder het terrein van de Karpendonkse plas door de aanhoudende regen zo verzadigd, dat de camping ook in de komende dagen niet bewoonbaar is. ''Het is een drama. Tenten lekken en er staan gewoon plassen water in de tent en alles is nat'', vertelt een van de studenten. ''Je staat gewoon tot je enkels in de modder'', vult een andere student aan.
De meeste studenten balen. ''Het had leuk kunnen zijn maar voor mij is het nu een grote ergernis geworden.'' Daarom besluit een deel van de eerstejaars naar huis te gaan. ''Lekker thuis slapen in een warm bed tussen mijn knuffels'', grapt een student.
Zompige zooi"Het is een zompige zooi", vertelt de woordvoerder. "Overal waar je kijkt liggen plassen. Water loopt in de tenten en paden worden modderig. Het heeft al twee weken geregend, de buien van de afgelopen dagen zijn de spreekwoordelijke druppel geweest. Of eigenlijk heel veel druppels.''
Plas zesOp de camping hebben in de afgelopen nacht zo'n 1500 studenten overnacht. Dinsdag zouden er nog zo'n 1100 studenten arriveren. De studenten wordt nu gevraagd om thuis, bij vrienden of familie te overnachten.
Want om een student zijn slaapplaats te wijzen met de woorden 'jouw tent staat in plas zes', is zelfs voor een eerstejaars iets te gortig. Tenzij hij of zij watermanagement gaat studeren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.