Onderzoek: 'Kinderen na inval kamp Deutersestraat Den Bosch goed opgevangen'

26 augustus 2014 om 17:39
nl
De gemeente Den Bosch heeft de opvang van de kinderen na de grote inval op het woonwagenkamp aan de Deutersestraat in Den Bosch vorig jaar zorgvuldig voorbereid en volgens plan uitgevoerd. Een gepensioneerd gemeenteambtenaar schrijft dat in een onderzoek dat de gemeente dinsdag publiceerde.
Geschreven door

Burgemeester Ton Rombouts liet de rol van de gemeente onderzoeken omdat hij was geschrokken van de verhalen van de boze woonwagenbewoners.
Een enorme politiemacht viel het kamp aan de Deutersestraat eind oktober binnen en nam alle 29 aanwezigen mee, inclusief zes jonge kinderen. Bewoners worden verdacht van witwassen van crimineel geld, maar iedereen was binnen een paar dagen weer vrij.
'Met kettingzagen binnengekomen'De woonwagenbewoners beklagen zich sinds de inval vooral over het optreden van de politie. Ze zeggen dat de politie bewapend met machinegeweren bij hun bed stond en dat ze met geweld naar buiten werden gesleurd en geblinddoekt werden afgevoerd. Woonwagens werden met springstof en kettingzagen vernield, aldus de bewoners.
Volgens het onderzoek bleven kinderen (van 9 maanden tot 13 jaar) bij hun moeder of werden ze opgevangen. In de nazorg is volgens het onderzoek door de instanties naar beste eer en geweten gehandeld.
'Eigen vlees gekeurd'De onderzoeker constateert dat de inval impact heeft gehad op het dagelijks leven van de bewoners en dat zij zijn blijven zitten met vragen over de vorm en omvang van de inval. “De gemeente verkeert niet in de positie om daar iets aan te doen'', concludeert hij.
De woonwagenbewoners menen dat het onderzoek aan alle kanten rammelt en vol met fouten staat. "De slager heeft zijn eigen vlees gekeurd'', reageerde hun woordvoerder Tom de Booij dinsdagavond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.