Makro schrapt 340 banen

26 augustus 2014 om 17:52
nl
Bij groothandelsketen Makro worden nog voor het einde van dit jaar tot 340 banen geschrapt. Dat heeft Makro dinsdag laten weten. Makro heeft in Brabant vestingen in Best, Breda en Den Bosch.
Geschreven door

In elk van de 17 vestigingen verdwijnen tussen de 5 en 20 voltijdsbanen. Hoeveel medewerkers precies worden ontslagen, wordt volgens een woordvoerster half september duidelijk.
Efficiënter en klantgerichter Eerder deze week werd al bekend dat Makro flink in het personeelsbestand gaat snijden. Het bedrijf bevestigt dat het kampt met moeilijke marktomstandigheden als gevolg van de economische situatie. Makro wil de eigen organisatie efficiënter maken en de bedrijfsvoering klantgerichter.
Medewerkers die hierdoor boventallig worden, krijgen nog wel de kans om te solliciteren op een aantal nieuwe functies. Die verplaatsingsprocedure is naar verwachting in de loop van volgende maand afgerond.
Momenteel zijn er ongeveer 4100 medewerkers mensen werkzaam bij Makro Nederland. Het is niet de eerste reorganisatie bij het bedrijf. Begin dit jaar moesten er volgens vakbond FNV Bondgenoten bijvoorbeeld nog enkele tientallen mensen uit op het hoofdkantoor van Makro.    Ouderen buiten de bootFNV heeft laten weten gedupeerde werknemers juridisch te zullen bijstaan wanneer zij hun ontslag willen aanvechten. De vakbond is het niet eens met de manier waarop Makro de reorganisatie uitvoert en had graag een eerlijkere verdeling van de ontslagen gezien. FNV vreest dat vooral oudere werknemers buiten de boot vallen wanneer zij opnieuw moeten solliciteren op een functie bij Makro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.