Twee vrouwen uit Tilburg en Nieuwegein vast voor babbeltrucs en witwassen

26 augustus 2014 om 18:42
nl
Een vrouw uit de wijk Hasselt in Tilburg en vrouw uit Nieuwegein zijn dinsdag gearresteerd, omdat ze volgens de politie met babbeltrucs geld, sieraden, bankpassen van vooral ouderen hebben gestolen.
Geschreven door

Na de aanhoudingen werden de huizen van de verdachten doorzocht door drugs- en geldhonden. Daarbij zijn gestolen bankpassen, grote contante bedragen, exclusieve horloges en oorbellen gevonden.
Twee ton vals geldIn Tilburg nam de politie ook een dure Mercedes personenauto in beslag. In Nieuwegein vond de politie bovendien voor tweehonderdduizend euro aan valse bankbiljetten.
De vrouwen (42 en 64) worden verdacht van witwassen van crimineel geld en diefstal door pinpasfraude, aldus de politie. Twee andere mensen die tijdens de arrestatie in de woningen aanwezig waren zijn ook opgepakt. Ze werden om andere redenen nog door politie en justitie gezocht.
De politieactie werd ondersteund door de FIOD, de gemeenten en de Belastingdienst. Bij de zoekactie naar verborgen ruimtes kreeg het rechercheteam hulp van militairen van de Landmacht. De medewerkers van Defensie kunnen met een grondradar zeer kleine ruimtes onderzoeken.
BabbeltrucsDe politie waarschuwt al langer voor babbeltrucs. Onbekenden bellen aan of spreken senioren aan op straat, in de supermarkt of bij de pinautomaat. Ze gebruiken listige smoezen om waardevolle bezittingen te stelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.