Ralf Mackenbach daagt Sinerjey uit voor Ice Bucket Dance Battle: ‘De verliezer wordt nat’

26 augustus 2014 om 20:44
nl
Ralf Mackenbach uit Best is 'ontredderd'. De ALS Ice Bucket Challenge is een kleine twee weken de internetkanalen aan het domineren, maar in die tijd is de acteur en zanger nog niet één keer genomineerd. Datzelfde geldt voor zijn kameraad en danser 'Sinerjey'. En dus wordt het heft in eigen handen genomen: in een strak geregisseerde YouTube-video nomineren de artiesten elkaar, mét een leuke twist.
Geschreven door

Ralf en Sinerjey, die beiden een dansopleiding hebben gedaan, nemen het tegen elkaar op in een zogenoemde 'Dance Battle', om zo aandacht te vragen voor spierziekte ALS. In drie rondes halen de dansers alles uit de kast en laten ze hun meest sierlijke dansmoves zien. De verliezer van de battle, bepaalt de kijker.[Tweet:body:https://twitter.com/Sinerjey/status/504224982625705984]
'Will Smith is ons vergeten'In de reactiebalk op YouTube moet de kijker achterlaten wie de wedstrijd heeft verloren. De verliezer krijgt uiteindelijk één of meerdere emmers met ijskoud water over zich heen. "Ik zie Will Smith de Ice Bucket Challenge doen, maar die vergeet ons zomaar te nomineren", vertelt Sinerjey met een knipoog. "Dus doen we het zelf maar", vult Ralf snel aan.
Kijkers kunnen tot 1 september stemmen. Daarna plaatst het tweetal een nieuwe video met daarin de uitslag. "Doe mee met stemmen en laat de eerste officiële schooldag vrolijk beginnen", aldus het duo. Of ze uiteindelijk ook geld gaan doneren of iemand zullen nomineren, hebben ze nog niet bekendgemaakt.[YouTube:body:http://youtu.be/lqKgGgX8eR4]
Brabantse deelnemersTig bekende en onbekende Brabanders hebben al meegedaan aan de Ice Bucket Challenge, onder wie dj Tiësto, Sylvie Meis en Guus Meeuwis. Ook diverse Omroep Brabant-presentatoren gooiden zichzelf nat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.