Video

Zundert heeft een nieuwe: een blinkende roestvrijstalen corso-cup anno 2014

26 augustus 2014 om 21:33 • Aangepast 24 april 2020 om 16:40
nl
Het bloemencorso in Zundert heeft een nieuwe wisseltrofee. Geen cup met grote oren, maar een moderne roestvrijstalen zuil. De splinternieuwe corso-cup wordt op zondag 7 september uitgereikt aan de winnaar van het Zunderts bloemencorso.
Geschreven door

Een nieuwe corso-cup moest er komen omdat  buurtschap Laer-Akkermolen de vorige trofee drie keer heeft gewonnen. En wie de cup drie keer heeft te pakken die mag hem voor eeuwig houden. De nieuwe felbegeerde corso-trofee is een ontwerp van Brigitte Boemaars, die een moderne roestvrijstalen-zuil ontwierp.
Handjes de lucht in De bovenkant van de corso-cup wordt gesierd met kleine handjes die in de lucht steken. "Dat is de jubel van Zundert", vertelt de kunstenares.
"Als de speaker bij de tweede doorkomst tegen een wagen van een buurtschap zegt 'stopt u maar', dan vliegen de winnaars de tribune af en gaan de handen de lucht in. Dat is de jubel van Zundert."
Dave doet het voor niets De nieuwe corso-cup werd gepresenteerd bij het metaalbedrijf van Dave Woestenberg in Zundert. Het bedrijf dat de sculptuur ook maakte. Een rekening voor de nieuwe cup krijgt het corso bestuur niet. "Nee, het is juist een eer om zoiets te mogen maken. Wel heb ik een paar tribune-kaartjes kunnen regelen."
De splinternieuwe felbegeerde corso-trofee wordt zondag 7 september uitgereikt aan de winnaar van het Zunderts bloemencorso.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.