Goudzoeker Sterksel blijft oude munten vinden, galerie onder indruk: ‘We houden hem in de gaten'

27 augustus 2014 om 00:10 • Aangepast 21 november 2020 om 22:51
nl
Na het vinden van een eeuwenoude Spaanse munt is de schattenjacht van Marcel Scheepers uit Sterksel nog lang niet voorbij. De goudzoeker stuit steeds weer op waardevolle munten, de één nog ouder dan de ander. Dinsdag heeft hij bij galerie Art Dumay in Nuenen de munt uit de zeventiende eeuw laten taxeren. “Hij zoekt op uitstekende locaties, we houden hem in de gaten”, laat de eigenaresse van Art Dumay weten.
Profielfoto van
Geschreven door

In zijn zoektocht naar historische, waardevolle objecten stuitte de hobbyist anderhalve week geleden op een Lion D’or, een Spaanse munt die onder de heerschappij van Koning Filips IV van Spanje in Nederland in omloop was. Onbeschadigd is de munt 5000 euro waard, liet Art Dumay eerder weten.
'Hij glunderde'Door de vouw in de munt wordt de waarde van de munt op duizend euro geschat. “Hij bracht ook nog andere oude munten. Ze waren zeldzaam, maar helaas zo ernstig beschadigd dat ze bijna geen waarde meer hadden”, vertelt de eigenaresse. Ze genoot van het gesprek met Scheepers. “Je zag duidelijk dat hij glunderde.”
De hobbyist is er nog niet over uit wat hij met de munt gaat doen. “Ik wacht denk ik nog even op eventuele andere geïnteresseerden. Dit is een geweldige prijs, maar je weet nooit”, lacht hij. De locatie waar hij met zijn metaaldetector op pad gaat wil hij nog steeds niet prijsgeven.

Wachten op privacy instellingen...

Brabantse akkers“Hij zoekt duidelijk op uitstekende plekken. Brabant zit onder de grond nog vol met waardevolle spullen. Met name de akkers zijn prima locaties om te zoeken”, verklapt de eigenaresse van de galerie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.