Mysterie opgelost: ambtenaar gooide reclameborden Stripspektakel Valkenswaard in container

27 augustus 2014 om 09:54
nl
Een ambtenaar haalde tientallen dure reclameborden van het Stripspektakel Valkenswaard weg en gooide ze in de container. Dat heeft de gemeente aan de organisatie van het evenement laten weten, terwijl de gemeente eerst ontkende iets te maken te hebben met de kwestie. De schade is groot en organisator Patrick van Gelder is 'not amused'. "Ik heb een hartig woordje met de gemeente gesproken."
Geschreven door

Van Gelder dacht meteen al aan een ambtenaar van handhaving die een foutje heeft gemaakt.
ExcusesNa de ontkenning, ging de gemeente toch maar op onderzoek uit en bleek de gedachte van Van Gelder juist. De gemeente belde zelf met Van Gelder om het te vertellen en om excuses aan te bieden. "We vinden het heel vervelend", zo liet een woordvoerster weten.
Het was de eerste keer dat Van Gelder promotiemateriaal voor het evenement langs de weg had staan. "Zelfs al stonden ze verkeerd, dan verwacht je toch op z'n minst een telefoontje. De borden zijn allemaal te zwaar beschadigd. We kunnen ze niet meer gebruiken. Raar dat sommige borden doormidden waren gebroken."
SchadeToen nog onduidelijk was wie er verantwoordelijk was voor het weghalen van de borden, dreigde Van Gelder met aangifte. Die zet hij niet door. "Ik ga na het stripspektakel met de gemeente om de tafel, want ik heb toch een flinke schadepost. Voor nu is het belangrijk dat duidelijk is geworden hoe het is gegaan en wie verantwoordelijk is."
De gemeente laat weten open te staan voor een gesprek over de schade.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.