Ingestorte kaartverkoop Brabant Open Air een raadsel: ‘Het moet anders, maar hoe weten we nog niet' - Omroep Brabant

Ingestorte kaartverkoop Brabant Open Air een raadsel: ‘Het moet anders, maar hoe weten we nog niet'

27 augustus 2014 om 11:38
nl
Brabant Open Air gaat niet door. De organisatie besloot dinsdag de stekker uit het evenement aan de Tilburgse Spoorzone te halen omdat er tot dusver amper 400 kaarten zijn verkocht. "Het is beter nu al de teleurstelling te voorkomen", stelt mede-organisator Rob Reijnen woensdag.
Geschreven door

Het festival zou plaatsvinden op 13 en 14 september. Vorig jaar, toen Brabant Open Air plaatsvond in Eindhoven, werden er over twee dagen bijna 14000 kaarten verkocht.
‘Teleurstellende kaartverkoop een raadsel’Waarom er dit jaar zo weinig kaarten zijn verkocht, is volgens Reijnen een raadsel. "Ik heb werkelijk geen idee, misschien heeft het programma meegespeeld, misschien ligt het aan de nieuwe locatie"
Reijnen noemt het uitblijven van een succesvolle kaartverkoop teleurstellend. Toch is hij realistisch. "Het is beter de zaak nu al af te kappen dan twee weken tevergeefs door te zetten. Dan kom je straks op het punt dat er maar 500 tot 600 mensen op het terrein staan en moet je met het schaamrood op de kaken het festival dragen."
Vervolg onduidelijkOf Brabant Open Air nog wel een vervolg krijgt, is nog onduidelijk. "We gaan goed evalueren waar het is misgegaan. We moeten het anders doen, maar hoe weten we nog niet", aldus Reijnen.
Momenteel is de organisatie met de geboekte artiesten in overleg over de financiële afhandeling. Mensen die een kaartje hebben gekocht, kunnen vanaf woensdagochtend hun geld terugvragen op de website van het festival.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.