Video

'Superspannend': Kate Bush-fan van het eerste uur uit Oosterhout na 35 jaar naar optreden in Londen

27 augustus 2014 om 11:05
nl
35 jaar moest ze wachten, maar woensdagavond gaat het dan toch echt gebeuren. Patricia Stout uit Oosterhout is een van de gelukkigen die een kaartje wist te bemachtigen voor het optreden van Kate Bush in Londen. "Superspannend. Ik geloof niet dat het tegen gaat vallen. Ze is zo'n perfectionist." En als we de geluiden over haar eerste optreden van dinsdag mogen geloven, zal ze Stout niet teleurstellen.
Geschreven door

Volgens de BBC ontving Bush een staande ovatie en recensenten spraken over een 'geweldige show'. Alleen de Vlaamse krant de Standaard is iets gematigder. "Het was ambitieus, doorwrocht, bombastisch en emotioneel. Maar ook pretentieus en erg eigenzinnig", zo concludeerde de krant.
'We waren toen 15 jaar'Voor Stout is het hoe dan ook een bijzondere gebeurtenis. "35 jaar geleden ben ik samen met een vriendin naar het concert van Kate Bush in Carré in Amsterdam geweest, toen waren we vijftien. En dat was zo indrukwekkend dat we zoiets hadden van als ze nog een keer komt, dan gaan we. Niet wetende dat we zo lang moesten wachten. En nu ga ik 35 jaar later met dezelfde vriendin naar het eerste concert van Kate Bush in al die tijd."
Stout en haar vriendin vertrekken om halfelf vanaf Rotterdam naar Londen. "Om in de stemming te komen gaan we veel Kate Bush luisteren met fans waar we mee hebben afgesproken in Londen." Stiekem hoopt Stout op Wuthering Heights, maar als Bush dezelfde setlist speelt als dinsdagavond zit dat er niet in.
Weinig hits gespeeldIn de show die drie uur duurde, speelde ze slechts twee hits: Running up that Hill en Cloudbusting. Maar voor de echte fans zal het geen probleem zijn.
Ondanks dat de Britse 35 jaar lang niet op heeft getreden, bleef ze wel albums maken en sommigen zijn uitgegroeid tot klassiekers die hedendaagse artiesten inspireerden als de IJslandse Björk en de Amerikaanse rapformatie Outkast.
Hieronder een paar hoogtepunten, weliswaar niet allemaal grote hits, maar wel nummers die de verscheidenheid van haar discografie weergeven:
'Wuthering Heights' uit 1978 van het album 'The Kick Inside'.[Youtube:body:http://youtu.be/BW3gKKiTvjs]
'Sat in your lap' uit 1982 van het experimentele album 'The Dreaming'.[Youtube:body:http://youtu.be/-4csr6pLZLg]
'Hounds of love' van het succesvolle gelijknamige album uit 1985.[Youtube:body:http://youtu.be/VerK4zwMRQw]
'King of the Mountain' van het album Aerial uit 2005.[Youtube:body:http://youtu.be/F8xk_AkeP5c]
Op 'Snowflake' zingt haar zoon mee, van haar laatste album '50 words for snow' uit 2011.[Youtube:body:http://youtu.be/vEWMYfcg1o8]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.