Judoka Sanne Verhagen verrast met bronzen plak op WK

27 augustus 2014 om 12:11
nl
Judoka Sanne Verhagen heeft op de WK in het Russische Tsjeljabinsk de eerste medaille voor Nederland veroverd. In de strijd om het brons won de 22-jarige uit Best van de Mongoolse Sumiya Dorjsuren.
Geschreven door

In de klasse tot 57 kilo liet ze haar tegenstander vrijwel kansloos en hield voortdurend het initiatief. Het brons voor Verhagen is een grote verrassing. Ze maakt haar debuut op het WK en op de wereldranglijst staat ze op nummer 39.
Geen ontzagVerhagen plaatste zich eerder voor de strijd om het brons door een zege op routinier Sabrina Filzmoser in de herkansingen. Verhagen toonde geen ontzag voor haar Oostenrijkse tegenstander, die in de worldranking de vijfde plaats inneemt.
Verhagen zag haar weg naar de finale versperd door de Japanse Nae Udaka, die in de eindstrijd de wereldtitel voor zich opeiste ten koste van de Portugese Telma Monteiro.
In de ochtenduren won Verhagen achtereenvolgens van de Oekraïense Sjoesjana Gevondian (op ippon), de Bulgaarse Ivelina Ilieva. In de kwartfinale ging ze echter binnen 40 seconden onderuit tegen Udaka. Via de herkansing wist ze dankzij een zege op de Oostenrijkse Sabrina Filzmoser de troostfinale te bereiken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!