Aangereden brandweerman uit Wanroij buiten levensgevaar: 'Hij heeft geluk gehad'

27 augustus 2014 om 14:19
nl
De gealarmeerde brandweerman die dinsdagmiddag op de fiets in Wanroij werd geschept door een auto verkeert buiten levensgevaar. Volgens de Officier van Dienst heeft de postcommandant uit Wanroij veel geluk gehad. Waarschijnlijk houdt de vrijwillige brandweerman niets ernstigs aan het ongeval over.
Geschreven door

De vrijwilliger was dinsdagmiddag rond vier uur op de fiets onderweg naar de brandweerkazerne na een geautomatiseerde melding vanuit het verzorgingstehuis in Wanroij.
Op de Peelstraat, enkele honderden meters van de kazerne, werd hij geschept door een automobilist uit Mill. Het hoofd van de fietser raakte de voorruit. De man werd met zware verwondingen aan zijn gezicht naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht onder begeleiding van een trauma-arts.
Bijeenkomst in kazerneEnkele collega’s die ook onderweg waren naar de kazerne verleenden eerste hulp aan de postcommandant. Later op de avond zijn zij en alle andere medewerkers van het korps in Wanroij uitgenodigd voor een bijeenkomst in de kazerne. Daar was naast de Officier van Dienst ook de burgemeester aanwezig.
"We hebben ze verteld over de stand van zaken en geprobeerd het ongeval een plekje te geven. Uiteraard was iedereen van de kazerne blij dat de toestand van hun collega een beetje was verbeterd, want daar was het die middag niet naar", aldus de Officier van Dienst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.