Drie bedrijven geïnteresseerd in Philip Morris-fabriek

27 augustus 2014 om 13:36 • Aangepast 24 april 2020 om 16:41
nl
De gemeente Bergen op Zoom is nog in gesprek met drie bedrijven die serieuze interesse hebben in de Philip Morris-fabriek in Bergen op Zoom, maar niets ligt nog vast.
Geschreven door

Dit maakte de gemeente woensdag bekend tijdens een persconferentie.
Een van die bedrijven is een Turkse 3D-televisie-fabrikant Vestel. Wethouder Ton Linssen van economie wil niet zeggen wie de andere kandidaten zijn.
Donderdag stopt productieVrij snel na de bekendmaking van de sluiting van de sigarettenfabriek op 4 april dit jaar, meldde zich 'een groot internationaal bedrijf uit de auto-industrie'. Deze partij is uiteindelijk afgehaakt.
Donderdag stopt de productie en verlaat de laatste ploeg de fabriek. In totaal verliezen zo'n 2000 mensen direct of indirect hun baan.
WerkcentrumDe gemeente opent maandag in het stadskantoor van Bergen op Zoom een werkcentrum. Dat is in eerste aanzet bedoeld om mensen die door de sluiting van Philip Morris hun baan verliezen, naar nieuw werk te begeleiden. Op langere termijn zou het centrum moeten uitgroeien tot een breder, centraal platform voor werkgevers en alle werkzoekenden in West-Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.