'Bonnie en Clyde' bekennen rooftocht door Nederland, duo maakte zeker dertien slachtoffers

27 augustus 2014 om 15:54
nl
De 25-jarige Antonio Marcos van der Ploeg en de 19-jarige Enise Merve Bircan hebben toegegeven dat ze in februari rovend door Nederland trokken en een spoor van geweld achterlieten. Dat bevestigen hun advocaten woensdag tegenover het Algemeen Dagblad. Een van de overvallen pleegden ze in Lage Mierde.
Geschreven door

De twee, ook bekend als 'Bonnie en Clyde', worden verdacht van een reeks gewelddadige overvallen. De man en vrouw veroorzaakten in februari grote opschudding. Ze maakten volgens het AD zeker dertien slachtoffers.
Overval Lage MierdeBij de overval op een huis in Lage Mierde zouden ze de getuigen vast hebben gebonden. Ook zouden ze zich schuldig hebben gemaakt aan een ontvoering in Meppel, een gijzeling in het Drentse Echten en een schietpartij in Enschede.
Bonnie en Clyde wilden wekenlang geen verklaring afgeven over wat ze hadden uitgespookt. Wat ze precies hebben verklaard, is nog niet bekend. De bekentenis van Bircan betekent niet dat ze het eens zijn met hoe justitie de feiten nu presenteert, laat advocaat Peter Plasman weten.
Opgepakt in DuitslandNa een wekenlange klopjacht werd het stel in een hotel in Duitsland opgepakt en na drie maanden uitgeleverd aan Nederland. Tijdens het opsporingsonderzoek hebben politie en justitie de foto's en volledige namen van de verdachten vrijgegeven.
Het stel moet dinsdag 2 september voor het eerst op een openbare zitting voor de rechter verschijnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.