Zwembad Stappegoor Tilburg over drenkeling: 'Als je niet kunt zwemmen, moet je drijfspullen dragen'

27 augustus 2014 om 17:48
nl
Zwembad Stappegoor in Tilburg vindt het niet nodig om extra veiligheidsmaatregelen te nemen nadat het 6-jarige jongetje Mohamed bijna was verdronken. Een woordvoerder laat aan Omroep Brabant weten dat bezoekers ook hun eigen verantwoordelijkheid hebben. 'Als iemand niet goed kan zwemmen, moet hij drijfmateriaal dragen. Dat was in dit geval niet zo.'
Geschreven door

Volgens zwembad Stappegoor is het een vreselijke gebeurtenis, maar hoeft er niets worden veranderd. "We beoordelen elk incident. In dit geval blijkt uit camerabeelden dat er genoeg badmeesters en toezichthouders aanwezig waren die avond. De badmeester was snel ter plaatse en heeft adequaat gereageerd door het jongetje te reanimeren."
ReddingMohamed werd vorige week donderdag van de verdrinkingsdood gered. De 16-jarige Mitchell van den Dries uit Goirle zag het kind levenloos op de bodem van het zwembad en haalde het jongetje uit het water. Badmeesters hebben het slachtoffertje met succes gereanimeerd.
Emotionele ontmoetingInmiddels gaat het al stukken beter met Mohamed. Woensdag ontmoette hij zijn redder Mitchell. De twee vielen elkaar in de armen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.