Vier tieners opgepakt na schopfilmpje Waalwijk: politie roept op rust te bewaren

27 augustus 2014 om 18:14
nl
Vier tieners uit Waalwijk zijn woensdag aangehouden voor het mishandelen van een 12-jarig meisje uit die plaats. De vechtpartij was donderdag in een speeltuin aan de Gradenboog in Waalwijk. Een filmpje van de mishandeling verscheen onder meer op Facebook en zorgde voor veel ophef. Op de beelden was te zien dat een meisje dat op de grond lag, tegen haar hoofd en schouders werd geschopt.
Geschreven door

De verdachten zijn drie meisjes (12, 16 en 17) en een jongen (15). Volgens een politiewoordvoerder is er in Waalwijk sprake van een hetze, met name richting de mannelijke verdachte. "De politie roept eenieder op in Waalwijk de rust te bewaren en geen acties via de sociale media te voeren."
Vier maanden ruzieHet slachtoffer deed dinsdag aangifte bij het politiebureau in Sprang-Capelle. Zij verklaarde dat zij al vier maanden ruzie heeft met een meisje. Ze werd al die tijd op diverse manieren getreiterd. Zo werd een vervelende foto op Instagram geplaatst.
Met meisje afgesprokenDonderdagavond liep de ruzie uit de hand bij de Gradenboog. Volgens de politie had het slachtoffer daar met het meisje afgesproken om haar onder vier ogen te spreken. Ze werd meteen met een vlakke hand in het gezicht geslagen, verklaarde het slachtoffer. De omstanders moedigden het meisje aan.
Grote bultHet slachtoffer had na de mishandeling spierpijn over haar hele lijf, hoofdpijn en een grote bult op haar achterhoofd. Ook heeft ze een schram op haar gezicht.
Het filmpje werd verwijderd van Facebook, maar is opgedoken op het internetvideokanaal Dumpert.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.