Video

NAC-voorzitter Gielen over vertrek manager: 'Van Dijk niet op achterbakse manier beschadigen'

28 augustus 2014 om 01:11
nl
Joost Gielen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van NAC, vindt het een verlies voor zijn club dat Jan-Willem van Dijk is opgestapt als manager. Van Dijk besloot dinsdagavond te stoppen nadat hij een storm van kritiek over zich heen kreeg naar aanleiding van zijn uitspraken bij Omroep Brabant. "Op z'n zachtst gezegd onhandig. Maar het is jammer dat hij geen bijdrage meer kan leveren."
Geschreven door

De uitspraken van Jan-Willem van Dijk zorgden vorige week voor veel commotie en onrust bij NAC. En ook de ambities die de kersverse manager dinsdagmorgen uitsprak, stonden haaks op het beleid van de Bredase club. De weerstand vanuit NAC zorgde ervoor dat hij, terwijl hij pas net bezig was, dinsdag het bijltje erbij neergooide.
Strontkar"Ik krijg de strontkar over mee heen", zo zei Van Dijk onder meer over zijn opstappen. "Ik wil niet voor onrust zorgen bij NAC. Ik stop ermee."
Jan-Willem van Dijk is vooral bekend als oud-eigenaar van de bedrijven Spaarselect en Into Telecom. Nadat hij zijn aandelen in laatstgenoemd bedrijf had verkocht, ging de oud-ondernemer gratis aan de slag bij NAC. Met zijn ervaring moest hij de club meer inkomsten bezorgen.
Schofferen en kwetsenNaast zijn controversiële uitspraken komt zijn verleden nu als een boemerang terug. Vooral zijn directeurschap bij Spaarselect roept emoties op. In een artikel in BN DeStem spuiden een aantal aandeelhouders van NAC anoniem hun gal over Van Dijk. Dit tot groot ongenoegen van Joost Gielen, voorzitter van de  Raad van Commissarissen van NAC.
"Ik neem afstand van mensen die menen op anonieme gronden iemand te schofferen of kwetsen", zegt Gielen. "Dat past niet bij mij en niet bij NAC. Als je iets vindt, zeg je het recht in het gezicht en niet op anonieme grond. Ik vind het ook jammer, want op dit front willen wij ook stappen maken. En dat gaat heel aardig de laatste tijd. Wij willen met één mond spreken. Ik hoop dan ook dat het een incident is. Die mensen moeten zich realiseren dat ze NAC schaden. Het geeft geen pas om mensen te beschadigen. Dat doe je niet op deze achterbakse manier."  
Onomkeerbaar besluitGielen zegt het besluit van Van Dijk te begrijpen. "Gegeven de omstandigheden kon het niet anders. Door de situatie die de afgelopen dagen is ontstaan, denk ik dat Jan-Willem niets anders kon doen dan deze conclusie trekken.".
De voorzitter van NAC vindt het wel het jammer dat het zo gelopen is. "Het verlies zit hem in de plannen en de projecten die hij samen met ons aan het bespreken was. De ideeën die hij had om op bepaalde fronten stappen te zetten. Het is jammer dat hij daar geen bijdrage meer voor kan leveren. Maar het is een onomkeerbaar besluit van Jan-Willem dat hij de pijp aan Maarten geeft", aldus Joost Gielen.
Jan-Willem van Dijk heeft zelf al aangegeven dat zijn uitspraken wat ongelukkig zijn geweest. "Wij hebben hem aangesproken op de uitspraken die hij publiekelijk heeft gedaan", vertelt Gielen. "Als dit vooraf bij ons bekend zou zijn geweest, hadden wij hem gezegd dat dit niet verstandig zou zijn. Dat is jammer. Het was beter geweest als hij zijn woorden op een weegschaal had gewogen."
PlannenDe plannen die Van Dijk heeft bedacht, gaat NAC komende tijd voor een deel wel uitvoeren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.