Video

Vijf Belgische pantservoertuigen botsen op N69 bij Valkenswaard: 'Een grote Belgenmop'

28 augustus 2014 om 18:31
nl
Vijf pantservoertuigen van het Belgische leger zijn donderdagochtend met elkaar gebotst in Valkenswaard omdat ze moesten remmen voor een tractor. Twee van de voertuigen lekten brandstof.
Geschreven door

De botsing gebeurde om iets voor halftien op de N69, dat is de Luikerweg/Venbergseweg. De legervoertuigen reden achter elkaar aan en raakten verzeild in een kop-staartbotsing. Het Belgische legermateriaal moest uitwijken voor de tractor.
Brandstof lekkenTwee van de Belgische voertuigen lekten brandstof, de Koninklijke Marechaussee liet weten dat de provincie aanwezig was om de brandstof op te ruimen. De N69 werd hiervoor gedeeltelijk afgesloten.
Er raakte niemand gewond. De brigade Brabant-Zuid van de marechaussee was naar de plaats van het ongeluk gekomen om te onderzoeken wat er precies gebeurde. De brigade kreeg daarbij hulp van de Belgische militaire politie.[YouTube:body:http://youtu.be/QbqfwfEthXk]
Mowag PiranhaDe voertuigen waren van het type Mowag Piranha, een licht pantservoertuig. Ze reden in een colonne van totaal negentien voertuigen en waren onderweg naar de legerbasis in Oirschot. Vanuit daar zouden ze naar een schietoefening in Duitsland gaan.
BelgenmopVoorbijgangers moeten vooral lachen. Een man noemt het een grote Belgenmop: "Ik dacht eerst dat ze gewoon stil stonden, ze moeten maar een nieuwe opleiding volgen". Op Facebook en Twitter wordt ook de draak gestoken met de Belgen en gesproken over een mislukte invasie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.