Brandweertoren Giessen blijft na fel protest inwoners

28 augustus 2014 om 16:22 • Aangepast 24 april 2020 om 16:44
nl
Het college van burgemeester en wethouders van Woudrichem wil de brandweertoren in Giessen behouden. Inwoners van het dorp voerden stevig actie voor het behoud van de toren.
Geschreven door

Het behoud van de toren kost 35.000 euro. Het college stelt de gemeenteraad nu voor dat geld beschikbaar te stellen. Als dat gebeurt kan de toren, inclusief het uurwerk, worden opgeknapt.
Stroom voor uurwerkAls dat werk klaar is dan wordt de toren door bewoners van de Burgstraat in gebruik genomen als berging. Als tegenprestatie leveren zij de stroom voor het uurwerk.
Het behoud van de toren is een succes voor de inwoners van Giessen.Tijdens een tumultueuze bijeenkomst overhandigden zij ruim zeshonderd handtekeningen voor het behoud. Wethouder Izak Koedoot was toen al onder de indruk van het protest. Hij beloofde de zaak nog eens te bekijken met als resultaat dat de toren behouden blijft.
'Dit is zo mooi!'Cees van Tilborg nam het voortouw in het verzamelen van de handtekeningen en organiseerde de bijeenkomst. De wethouder belde hem persoonlijk op om het goede nieuws te vertellen. "Dit is echt zo mooi", vertelt Van Tilborg. "Ik ben heel blij dat het is gelukt, maar ik heb het niet alleen gedaan. 95% van de mensen wilde de toren behouden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.