Alweer twee bedrijven failliet van vastgoedhandelaar Roger Lips uit Uden

28 augustus 2014 om 17:17
nl
Twee bv's van vastgoedondernemer Roger Lips uit Uden zijn dinsdag door de rechtbank in Den Bosch failliet verklaard. Een van de bedrijven is Brasserie Tante Pietje in Uden. Voor de brasserie heeft het faillissement op korte termijn geen gevolgen.
Geschreven door

Lips werd vorig jaar april failliet verklaard. In juni van dit jaar werden al vier bv's van Lips ontmanteld door curator Ruud Dekker. Hij stuitte onlangs op een aantal verdachte transacties, meldt het Brabants Dagblad.
'Vreemde transacties'Zo heeft hij kennelijk gezien dat een dag voordat het faillissement van de holding LHO werd aangevraagd, een bedrag van 47 miljoen euro naar de partner van Lips ging en de stichting van zijn vijf kinderen.
Bij Brasserie Tante Pietje zag Dekker naar eigen zeggen ook een vreemde transactie. Het bezit zou voor één euro verkocht zijn aan een ander vennootschap. Omdat het vastgoed meer waard is zet Dekker hier zijn vraagtekens bij.
VoortvluchtigIn juli werd de kapitale villa van Lips nog op 'ontluisterende' wijze leeggehaald en beschadigd. Lips is momenteel voortvluchtig. Volgens Dekker is zijn partner momenteel bij hem in het buitenland. Hij staat voor meer dan 100 miljoen euro in het krijt bij verschillende banken.
Lips zat enige tijd in de cel omdat hij niet genoeg meewerkte aan de afhandeling van zijn faillissement.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.