Minister Schultz van Haegen: Logistiek Park Moerdijk moet snel aangelegd worden, dorp hoeft niet weg

28 augustus 2014 om 16:42
nl
Minister Schultz van Haegen van infrastructuur wil doorgaan met de versnelde aanleg van een nieuw industrie- en distributieterrein bij Moerdijk, maar ze vindt het niet nodig dat het dorp verdwijnt. Dat schrijft de minister aan de Tweede Kamer.
Geschreven door

Het nieuwe industrie- en distributieterrein, het Logistiek Park Moerdijk, staat op een speciale lijst van projecten die zonder vertraging uitgevoerd moeten worden. Voor die projecten zal minister Schultz ruimtelijke regels versoepelen.
PvdA tegen versnelde aanlegRegeringspartij PvdA is tegen een versnelde aanleg van het Logistiek Park Moerdijk. Volgens de PvdA blijkt uit een aanvullend rapport over het plan, de zogenaamde second opinion, dat het  financieel niet goed onderbouwd is. Bovendien zou de komst van het industrie- en distributieterrein het leefklimaat van dorpsbewoners teveel aantasten.
Minister Schultz van Haegen ziet in de second opinion geen aanleiding om het plan voor het Logistiek Park Moerdijk te schrappen. Ze wijst erop dat ook Provinciale Staten van Brabant ermee willen doorgaan.
Bewoners kunnen gewoon blijvenDe minister vindt het niet nodig dat het hele dorp Moerdijk weg moet voor het logistiek park, zoals enkele maanden geleden werd voorgesteld. Dorpsbewoners kunnen blijven als ze daarvoor kiezen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.