Oplichter verkoopt rozen voor 'nieuwe kas Prinsentuin College Breda', school waarschuwt: 'Koop niks'

28 augustus 2014 om 17:38 • Aangepast 21 november 2020 om 22:49
nl
Het Prinsentuin College in Breda waarschuwt voor een oplichter die rozen verkoopt waarvan de opbrengst naar de bouw van een nieuwe kas gaat. "Wij sturen absoluut niemand de straat op om geld op te halen", vertelt een woordvoerster.
Profielfoto van
Geschreven door

De mbo-school heeft de afgelopen dagen drie meldingen gekregen van mensen bij wie de nepverkoper aan de deur stond. De politie is geïnformeerd.
Het Prinsentuin College heeft de afgelopen jaren al vaker meldingen gekregen, maar nu is er sprake van een piek. De woordvoerster van de school adviseert mensen om alert te zijn en het aanbod af te slaan. "We vinden het vervelend dat de naam van onze school hieraan wordt verbonden.”
WisselgeldZij vertelt dat vaak oudere mensen het doelwit zijn van de nepverkoper. "Als iemand nog wisselgeld krijgt, zegt de verkoper dat hij even gaat wisselen. Hij komt vervolgens niet meer terug."De afgelopen dagen kreeg ze meldingen uit Prinsenbeek en Breda.
Een van de slachtoffers was een 93-jarige man. Hij zou nog 5 euro wisselgeld krijgen, maar de verkoper kwam niet meer opdagen.

Wachten op privacy instellingen...

AanleunwoningenVolgens de woordvoerster van de school gaat de nepverkoper vaak bij de algemene ingang van appartementencomplexen en aanleunwoningen naar binnen. "Daarna belt hij rechtstreeks bij mensen aan. Zij denken dan dat het om een bekende gaat omdat hij al bij de gezamenlijke ingang naar binnen is gekomen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.