Video

Arme Bredanaars kunnen via website rekening laten betalen door rijke stadsgenoten

28 augustus 2014 om 17:28
nl
Zevenduizend arme Bredanaars krijgen de mogelijkheid rekeningen die ze niet kunnen betalen op internet te zetten. Mensen met een goedgevulde portemonnee kunnen dan die rekening betalen.
Geschreven door

Bredanaars die onder de armoedegrens leven en een Breda-pas hebben krijgen daarover binnenkort een brief die ondertekend is door burgemeester Van der Velden.
Steungezin.nlVoor deze nieuwe vorm van burgerzin wordt een website geopend: steungezin.nl. Wie voor hulp in aanmerking wil komen moet daarop een profiel aanmaken, maar blijft wel anoniem voor de buitenwacht.
Volgens initiatiefneemster Helma du Pont willen veel mensen hulp verlenen, maar weten ze niet hoe ze dat moeten doen. De website is voor hen een hulpmiddel.
Geen geld voor schoolreisOp de site kun je zoeken naar mensen in je buurt die hulp nodig hebben. Du Pont: "Stel, er woont iemand bij je om de hoek die in inkomsten is achteruit gegaan wegens een ziekte of WW en die persoon kan nu de schoolreis voor de kinderen niet meer betalen. De kans is groot dat buurtgenoten hiervan niet op de hoogte zijn. Steungezin.nl biedt nu de mogelijkheid om te zoeken naar mensen in de eigen buurt die je kunt helpen met het betalen van allerlei kosten die die ander vanwege armoede niet meer kán betalen".
Om fraude te voorkomen komt de storting eerst op de rekening van een stichting. Die beoordeelt dan of de rekening echt is en of de indiener werkelijk in aanmerking komt om mee te doen. Zo niet dan wordt de donatie teruggestort.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.